Kedves Megrendelőink!

Június 21 - 30 között szabadságon vagyuk, ezen időszak alatt a webáruházunk folyamatosan fogadja a megrendeléseket, a csomagok kiszállítása július 1-én fog indulni.

Köszönjük a türelmet, addig is eredményes sportolást kívánunk! :)

Üdvözlettel:

a Sportital csapata :)

 

Science in Sport (SiS), NDURANZ és a Gatorade termékek hivatalos magyarországi forgalmazója.

Nitrát

A SiS Nitrate energia zselék és szeletek - az energia szint biztosításán felül - fő funkciójuk a vér által az izomban az oxigén felvevő képesség növelése, ezáltal a teljesítmény maximalizálása.


Keresendő kifejezés
Keresés típusa
Miben keressen
Összes kategória
Ft
Ft

HÁTTÉR
Az állóképességi sportteljesítményt meghatározó tényezőket a következő kategóriákba lehet sorolni:
- Maximális oxigénfelvétel (VO2 max)
- Laktátküszöb (azon a ponton, ahol a vér laktátszintje a kiindulási szint fölé emelkedik)
- Hatékonyság vagy gazdaságosság (az adott haladási sebesség vagy a Watt-ban mért teljesítmény kibocsátásához szükséges oxigén mennyiségének szükségessége)
Hasonló teljesítmény jellemzőkkel (VO2 max és laktát küszöbérték) rendelkező sportolók között azok teljesítenek jobban, akik kevesebb energiát használnak fel, és ezáltal kevesebb oxigénre van szükségük azonos teljesítmény eléréséhez.
A nitrátban gazdag sporttáplálék bevitel közvetlenül jótékony lehet a hatékonyságra, és ennek eredményeként javíthatja a teljesítményt.
A NITRÁTOK SZEREPE
Tekintettel a testmozgás gazdaságosság és hatékonyság fontosságára a teljesítmény szempontjából, az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a táplálkozási stratégiák, amelyek képesek csökkenteni az edzés / verseny oxigén igényét.
Ezt szem előtt tartva a nitrátpótlás hatásait vizsgáló tanulmányok elkezdtek halmozódni, és együttvéve arra a következtetésre jutottak, hogy a nitráttal történő táplálékkiegészítés csökkenti a testmozgás oxigénigényét és javítja a teljesítőképességet számos állóképességi esemény során. A bevitt nitrátok a nyelven, a gyomorban, ezáltal a keringésben és az izomban nitritté és nitrogén-oxiddá redukálódnak, és mivel a nitrogén-monoxid számos olyan folyamatban fontos, amelyek támogathatják vagy javíthatják az edzés teljesítményét, talán ez a nitrát nitrit-nitrogén-oxid út, amely döntő fontosságú a nitrát-kiegészítés teljesítménynövelő képességének mérlegelésekor. Valójában a nitrogén-monoxid megnövekedett hasznosulása ezt követően fokozza az izomösszehúzódás és az energiatermelés hatékonyságát a mitokondriumon belül, és értágító tulajdonságai miatt fokozza az izmok véráramlását is. Az ilyen tényezők kombinációja együttesen hozzájárul az oxigénigény 5%-os csökkenéséhez a szubmaximális edzés során.
Mit mond a kutatás?
A nitrát nitritre, és nitrogén-oxiddá alakul át az emésztő rendszerben, a vérkeringésben és az izomban. A nitrát-oxid számos olyan folyamatban fontos, amely támogathatja vagy javíthatja az edzés, vagy verseny körülmények között a teljesítményt. Elfogyasztása után a vér nitrát koncentrációja 1–2 óra elteltével, a nitrit koncentrációja pedig 2–3 óra eltelte után éri el a csúcsát. 
A rendszeres terhelés során folyamatosan használt nitrát bevitel által a plazma nitrát szintje 90 perc, míg a nitrit szintje 120 perc terhelés után emelkedett meg. Ez a megemelkedett plazma-nitrát és nitrit szint csökkentette az oxigénfelvétel szintjének szükségességét, ami csökkentette az edzés oxigén adósság szintet azok számára, akik edzés közben is használják a nitrátokat.
Márkánk új választéka
Az SiS Performance Nitrát termékeket úgy alakították ki, hogy pontos adagolása esetén kiválóan támogatják a terhelést az edzés előtti és alatti időszakban. A zselék és szeletek a rebarbara juice-koncentrátum és az amaranthus levél kivonat segítségével egyedi nitrátforrásként szolgálnak, kiváló ízprofilot, és magasabb nitrát szintet biztosítanak a piacon lévő más termékekhez képest.