Science in Sport (SiS), NDURANZ és a Gatorade termékek hivatalos magyarországi forgalmazója.

Blog

Az energia zselék alternatívái

2022.07.09 19:14

A változatosság az élet fűszere, és mindannyian mások vagyunk. Testsúlyunktól, anyagcserénktől és nemünktől függően mindannyiunknak különböző tápanyag igényünk van. Emiatt különböző preferenciákkal is rendelkezünk a tápanyagrendszerünkhöz illő ételek ízével, állagával, megjelenésével kapcsolatosan.

Amióta az 1980-as években kifejlesztették az energiazseléket (igen, már egy ideje léteznek!), egyre népszerűbbé váltak, mint az energia utánpótlás megoldásai, amelyek kényelmesen csomagolt, könnyen hozzáférhető szénhidráttöbbletet biztosítanak. Mi a Science in Sportnál különféle energiazselék széles skáláját fejlesztettük ki, különböző előnyökkel. De mi van akkor, ha az energiazselék nem felelnek meg Önnek?

 

Néhány sportoló számára az energiazselék nem a legjobb megoldások. Ennek számos oka lehet, például a gyomorban történő nem optimális felszívódási reakció, azaz a gyomorfájdalom. Hosszabb versenyeken, edzéseken valami szilárdabb és ízletesebb jobban eshet.

Szerencsére, amennyiben az energiazselék helyet valamilyen más alternatív energia nyerési formát keres, rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, így az elejétől a végéig energikusnak érezheti magát. Természetesen léteznek olyan általános étkezési megközelítések, mint a banán, a sózott burgonya vagy az édességek, de nem mindig ezeket a legkönnyebb megenni vagy vinni edzés vagy verseny közben.

A Science in Sportnál több termék családunk is van, amelyek önmagukban vagy más termékekkel kombinálva is kielégíthetik személyes igényeit. Ezek többféle formátumban jelennek meg, az alábbiak szerint:

Energia szeletek:

A GO Energy szeleteink magas szénhidráttartalmú, könnyen emészthető, tápláló falatkák gyümölcsökből és egészséges alapanyagokból. Mivel kicsik, praktikussá teszi őket edzés és/vagy verseny közben.

Szénhidráttartalom: 26g adagonként

Nitrát szeletek:

A nagy teljesítményű nitrátszeletek szénhidrátot adnak a rebarbaralé-koncentrátumból és az Amaranthus levél kivonatából származó nitrátok mellett, így a többi nitráttermékhez képest teljesen egyedi, kiváló ízt adnak. A nitrát-kiegészítés javíthatja az izmok hatékonyságát azáltal, hogy csökkenti az edzés oxigénköltségét, így ez a termék a szénhidráttartalom mellett további előnyökkel is jár!

Szénhidráttartalom: 30g adagonként

Energia Sütik:

A SiS GO energiasüteményeink tortaszerű állagúak (bármilyen jól is hangzik!), 30 g szénhidrátot tartalmaznak, köztük 10 g fruktózt. Ezek az egyedülálló, lágy sütemények könnyen fogyasztható lehetőséget kínálnak a két különböző szénhidrátforma teljesítményelőnyével.

Szénhidráttartalom: 30g adagonként

Energia Gumicukor:

A SiS Beta Fuel energia gumicukrok tudományos szempontból kiváló üzemanyagforrások, amelyek optimalizált maltodextrin és fruktóz arányt biztosítanak, finom édességszerű formában. Nem tudod elképzelni, milyen? Gondolj egy zselésített rúdra, melyet az állaga miatt rendkívül könnyen tudod elfogyasztani, és magas szénhidráttartalommal is bír.

Szénhidráttartalom: 46g adagonként

Energia Italporok:

Az energiaporok széles skáláját kínáljuk, amelyeket úgy terveztek, hogy csak vízzel kell elkeverni, és máris kész a sportital, melyet kulacsba töltve vihetünk magunkkal edzésre, versenyre.

SiS GO Elektrolit

A GO Electrolyte por könnyen emészthető szénhidrátok keveréke, hozzáadott elektrolitokkal, például nátriummal, hogy elősegítse az optimális hidratálást.

Szénhidráttartalom: 36g adagonként

Béta Fuel

A tudományos szempontból kiváló Beta Fuel energia italporból izotóniás, magas szénhidráttartalmú ital keverhető ki, amely a maltodextrin és a fruktóz optimalizált arányát használja az optimális felszívódás érdekében. 2 órán túli edzésekhez / versenyekhez kifejezetten ajánljuk.

Szénhidráttartalom: 80g adagonként.

Itt található egy összefoglaló táblázat, amely segít összehasonlítani a különböző energiatermékeket és azok további előnyeit.

Energia zselék alternatívái Állaga Szénhidrát tartalom 1 adagban További előnyök 
SiS Energia szeletek Müzli jellegű 26g   
SiS Nitrát szeletek Müzli jellegű 30g  Nitrát tartalom  
SiS Energia sütik Piskóta szerű 30g  Összetett szénhidrát forrás
SiS Energia gumicukor Gumicukor 46g  Összetett szénhidrát forrás
SiS izotóniás sportital Sportital 36g   Plusz ásványi só bevitel 
SiS Beta Fuel sportital Sportital 80g   Összetett szénhidrát forrás