Science in Sport (SiS), NDURANZ és a Gatorade termékek hivatalos magyarországi forgalmazója.

Blog

NDURANZ története

2021.06.09 22:14

Nduranz logo

Nduranz története
Manapság az Nduranz egyre nagyobb tiszteletnek örvendő márka, amely élvonalbeli étrend-kiegészítőket készít állóképességi sportolók számára. Sok élsportoló használja már termékeinket kiváló eredménnyel, számuk napról napra növekszik.

De a dolgok nem mindig voltak így. Mielőtt büszkén állhattunk volna elétek, sok - sok teszten mentek keresztül a termékeink kisebb - nagyobb sikerrel. Ez a mi történetünk. Egy történet, amely megtanít arra, hogy nincs kudarc mindaddig, amíg igyekszel tanulni a hibáidból, és hajlandó vagy mindent odaadni a tökéletességért.

2013-2015: A NAIVITÁS IDŐSZAKA:

Amikor az Nduranz-t 2013-ban megalapították, kevésbé a „legújabb kutatásokon”, hanem inkább a széles körben elterjedt hiedelmeken alapult. 2013-ban még senki nem gondolta át, mit ajánlanak a sporttáplálkozási szakemberek, és ez különösen igaz az állóképességi táplálkozás területén.

Ez volt az az idő is, amikor a márkák másolták egymást, és csak kis mértékben változtatták meg a termékneveket, és adaptálták receptjeiket. A jól ismert nagykövetek (pl. a Team Sky) döntő szerepet játszottak a márkák iránti további bizalom kiépítésében, kijelentéseiket egyszerűen elhitték, és soha nem kérdőjelezték meg.

Mi az Nduranz-nál arra vágytunk, hogy a legjobb termékeket kínáljuk az állóképességi sportolóknak, de akkoriban egyszerűen hiányzott az ehhez szükséges tudás.

Hogy őszinte legyek, mi magunk is megbíztunk a mainstreamben, ami termékeinkben is megmutatkozott. Ahelyett, hogy kifejlesztettük volna a saját képleteinket, egyszerűen átvettük azt, amit a tekintélyes óriások csináltak, és kimentünk tesztelni, hogy ezek a formulák megfelelnek-e a sportolóknak.

2015-2017: A TAGADÁSOK IDŐSZAKA:
Idővel nőttünk. Először sportolók, majd vállalkozók voltunk, és a maradék kevés időnket kutatásra és tények ellenőrzésére fordítottuk.

Mi magunk mindig is sportolók voltunk, és az idő múlásával, ahogy sportolóként fejlődtünk, és elkezdtünk versenyezni, rájöttünk, hogy az ügyfeleink által időnként jelzett problémák valósak. Emésztési problémákról, izomgörcsökről és gyors energiaveszteségről beszélünk.

Kezdetben mindent hibáztattunk, ami nem volt a termékeink része. Előző nap rossz volt a vacsora, sok stressz, túl kevés folyadék fogyasztása verseny előtt, kevés alvás, egész napos munka, étkezések kihagyása. Ez igaz lehet a normális emberekre, de nem azokra a profi sportolókra, akik tudták, mit csinálnak.

Mielőtt a legjobb kiegészítőket állíthatnánk elő az állóképességi sportolók számára, el kellett fogadnunk hiányosságainkat, és elkezdtünk többet fektetni a kutatásba és fejlesztésbe. Frissítettük a képleteinket, és biztosak voltunk benne, hogy ez megoldja sportolóink ​​problémáit.

Azt is hittük, hogy a több jobb, ezért mindent belepakoltunk a termékeinkbe. A hidratáló italunk aminosavakat és sok elektrolitot tartalmazott. Ennek meg kellett volna oldania a problémát, nem? Nem. Csak rosszabb lett.

2017-2019: A NÖVEKEDÉS FÁZISA
Ebben az időszakban vitába keveredtünk a hidratálásról. Kivételes termékcsaládunk volt (gondosan válogatott összetevők, minőségi gyártási folyamat mesterséges összetevők nélkül), de sajnos a formulák továbbra is a "tesó tudományon" alapultak.

A legnagyobb tévhitünk az elektrolitokkal kapcsolatos mítosz volt. Még egy sportorvossal is együtt dolgoztunk, hogy segítsen továbbfejleszteni. Figyelmünket azonban a „speciális kiegészítőkre” összpontosítottuk, nem pedig az alapok megjavítására.

Dolgoztunk a VO2 max (a test által maximálisan felvehető és szállítható oxigén mennyisége) termékek és aminosav keverékek fejlesztésén is. Tisztában voltunk a szénhidrátok fontosságával és a szervezetben a véges szénhidrátraktározás korlátaival. De ahelyett, hogy optimalizáltuk volna a bevitt szénhidrátok oxidációját, az edzés hatékonyságának javítására összpontosítottunk, hogy elősegítsük a zsírok oxidációját.

Sok leckét kellett levonnunk, és ennek megfelelően éltünk.

A tápplálék-kiegészítők szénhidráttartalma, amint azt ma már tudjuk, nem volt optimális, és ez volt az egyik fő okozója a nagy intenzitású edzések során jelentkező bélrendszeri kellemetlenségekről, izomgörcsökről és energiahiányról szóló állandó jelentésekért.

2019-2021: A MELLÉBESZÉLÉSSEL NEM LESZÜNK ELŐRÉBB
Termékcsaládunk továbbfejlesztésének ötlete azután született, hogy a közösségi médiában nagy nézeteltérés alakult ki egy nagyon bosszantó fiatal sport-, anyagcsere- és élettani szakértővel, Dr. Tim Podlogarral, a kerékpárosok egyik legnagyobb szaktekintélyével Szlovéniában.

Ez elgondolkodtatott bennünket. Talán itt volt az ideje, hogy tegyünk egy lépést hátra, és megkérdezzük tőle, hajlandó lenne-e együttműködni a jövőbeli termékek fejlesztésében. Ha tényleg ilyen szakértő, és nem csak egy idegesítő "okoskodó", akkor együtt alkothatnánk egy nagyszerű történetet. Végül is a konstruktív nézeteltérések az innováció ösztönzésével viszik előre az emberi fajt.

Miután Dr. Tim Podlogar csatlakozott a csapathoz, a valódi tudományt egyesíthettük gyártási szakértelmünkkel, hogy olyan termékcsaládot hozzunk létre, amelyet bármilyen szinten versenyző állóképességi sportoló használhatna sportteljesítménye támogatására és javítására.

Célunk mindig is az volt, hogy a legjobbat nyújtsuk ügyfeleinknek és természetesen magunknak. Ki szeretne olyan termékeket eladni, amelyeket nem szeret, és nem is hisz magában? Így hát felvettük a kapcsolatot Timmel, és felajánlottuk, hogy egyszer s mindenkorra rendezzük a nézeteltéréseinket.

Tim elfogadta meghívásunkat, és a találkozó lényege az volt, hogy a továbblépés egyetlen módja, ha a legújabb kutatásokra összpontosítunk. Ez azt jelenti, hogy minden új terméket Timnek jóvá kell hagynia.

"Nem szeretem tudósnak tartani magam. A tökéletesség megszállottja vagyok. Ez hozott a kutatás területére. Egyszerűen rajongok az olyan újításokért, amelyek jobb sportteljesítményt eredményeznének. Az enyém, vagy a tied. Ez nem nem számít." - Dr. Tim Podlogar

A gyomor-bélrendszeri diszkomfort és az izomgörcsök voltak azok a problémák, amelyeket meg akartunk oldani vagy legalábbis minimalizálni. Az első frissített termék egy sportital volt, amiből végül Nrgy Unit Drink lett.

Dr. Tim Podlogar határozottan a megfelelő személy volt erre a feladatra, tekintettel az állóképességi sportolókkal kapcsolatos hatalmas tapasztalataira, valamint arra a tudásra, amelyet a Birminghami Egyetemen (Egyesült Királyság) a szénhidrát-anyagcsere témakörben végzett doktori tanulmányai során szerzett.

A prototípusokat a Human Performance Centre szakértőivel együttműködve teszteltük, ahol Tim a kutatások vezetője. A prototípusok tesztelésére meghívtuk csapatunk sportolóit is, köztük Alex Rhodes brit triatlonostt, az olasz MTB kerékpáros Eppinger Teamet, a horvát labdarúgócsapatot a Belupo-t, az olasz triatlonost, Marco Ganassint.

A világklasszis sportolóktól kapott pozitív visszajelzések azt jelentették, hogy végre sikerült küldetésünk, hogy kiváló minőségű étrend-kiegészítőket készítsünk állóképességi sportolók számára.

A nagyon pozitív visszajelzések ellenére nem akartunk egy terméket idő előtt piacra dobni. Ezért egy bővebb sportolói körnek biztosítottuk a prototípusok hosszabb tesztelését, mire elérkeztünk napjainkba, amikor már a széles sportolói közösség elé állunk, és nyugodtan kínáljuk professzionális NDURANZ termékeinket. És nem számít, hogy élsportolónak vagy csak szabadidősportolónak tartja magát, visszajelzései mindig sokat jelentenek számunkra.

MIT TANULTUNK A HOSSZÚ FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ALATT?
Rengeteg tapasztalatot szereztünk a táplálékkiegészítők gyártásában, a legjobb receptúrák megtervezésében, a helyes tudományos megközelítésben, és mindezt az Ön számára.

Termékeink a legújabb kutatásokon alapulnak, és számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik őket az állóképességi sportolóknak szánt egyéb táplálék-kiegészítőktől.

Az Nduranz szénhidrát aránya. A teljes szénhidrát alapú termékkínálatunkban bevezettük az 1:0,8 maltodextrin/fruktóz arányt – ez az arány tudományosan bizonyítottan optimális mind a teljesítmény, mind a bélrendszeri komfort, vagyis az optimális felszívódás szempontjából.

Nduranz elektrolit keverék. Az italok elektrolit-összetételét úgy választottuk meg, hogy illeszkedjen azokhoz az ásványi anyagokhoz, amelyeket a szervezet ténylegesen elveszít az edzés során.

Nrgy Unit. Bevezettük az Nrgy Unit-ot is, hogy az edzés és a versenyzés során a táplálkozás tervezése a lehető legegyszerűbb legyen.

Maximalizálja az energia elérhetőségét. A regeneráló italnál nem csak az izomglikogénnel foglalkoztunk, hanem hátrébb léptünk, és megvizsgáltuk a szénhidrátraktározást az egész szervezetben – a májban és az izomzatban egyaránt.

És végül, de nem utolsósorban olyan formulákat választottunk, amelyek nem tartalmaznak mesterséges édesítőszert, színezéket, vagy bármit, ami nem tartozik a termékekhez.

Végül elérkeztünk napjainkig, amikor büszkén állunk elétek, és kínáljuk a professzionális NDRURANZ termékeket.

Az Nduranz termékeink az alábbi linken találatóak: Nduranz termékek